Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

P+R parkoló a Sibrik-felüljáró alatt

Rate this item
(0 votes)

A Helyi Témában megjelent cikk szerint P+R parkolót lehet kialakítani a Sibrik-felüljáró alatti elhanyagolt park területén – döntöttek a kőbányai önkormányzat kerületfejlesztési és környezetbizottsági ülésén. Igény lenne rá, hiszen hómentes napokon most is közel 100 autó parkol ezen a részen.

 

A parkoló létrehozását Kucsák László a fővárosnál is igyekszik elősegíteni


Amióta megszűnt a híd túloldalán, a Kőbánya-Kispest metróvégállomásnál a régi P+R-es parkoló, nehezen tudják letenni a gépkocsikat a közlekedési csomópont környékén. Az átmenetileg kialakított parkoló szűkös, és szakemberek szerint a teljes átalakítást követően is kevés lesz a hely az autók számára. Annál is inkább, mert tavaly áprilisban a Határ útnál szűnt meg egy P+R, miután a főváros értékesítette a területet. – A Sibrik-felüljáró jobb oldalán, a kőbányai részen naponta 50-100 autó áll, bár jelenleg nincs kialakítva itt parkoló – tájékoztat Kucsák László, a bizottság tagja. – Jelenleg a hó miatt nyilván kevesebben férnek el, de az most is látszik, hogy igény lenne a parkolóra A bizottságban egyhangú döntés született, hogy P+R létesüljön itt. Ez csak az első lépés, hiszen nem tudni, ki állja a költségeket.

– Ez alapvetően nem kerületi, hanem fővárosi feladat. Verbai Lajos polgármestert kérjük fel, hogy a fővárosnál képviselje ezt az elképzelést, bár fővárosi képviselőként magam is igyekszem elősegíteni az elképzelés megvalósítását – tette hozzá Kucsák László. – Kőbányán és a régióban egyébként is hiány van P+R-es parkolókból, és éppen a metróállomásoknál van a legnagyobb szükség rájuk. Tanulmányok már készültek, ezek szerint 120 és 260 autó elhelyezése biztosítható a területen.

– Négy változat készült, alapesetben 128 gépkocsi parkolhatna itt – folytatta a fővárosi képviselő. – Ez az elképzelés 67,5 millió forintba kerülne, míg a legdrágább, a 260 parkolóhely kialakításával számoló terv 220 millió forintból valósítható meg. A pénzt azonban elő kell teremteni. A P+R-ek kialakításával megbízott cég nem tervezett ide parkolót. A főváros viszont az ígérgetett, de eddig elmaradt Örs vezér téri fejlesztés miatt tartozik Kőbányának.

– Ha sikerül megállapodni, és forrást is biztosítani, akkor néhány hónapon belül kialakítható a parkoló, még az idén megvalósulhatna a fejlesztés – foglalta össze az elképzeléseket Kucsák László.

Forrás: Helyi Téma

Last modified on Friday, 19 February 2010 12:31

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
A Gergely-bánya
Föld út
Árkok és házak
Építik a tavat
Épül és szépül
Épül a Mély tó
Lakótelep a világ végén
Építési terv
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia